3 ting der er vigtigt ved et mødelokale

Hvis I står og skal indrette eller renovere jeres mødelokaler, er det tre ting, I skal være særligt bevidst omkring. Der findes ikke noget værre end at befinde sig i et kedeligt, uinspirerede og dårligt mødelokale. Derfor har vi lavet en liste over de ting, I skal forholde jer til. Hvis I ikke selv har de rette mødelokaler, kan I leje dem hos Aarhussalen, som opfylder de tre kriterier.

Selve lokalet

I forhold til selve lokalet er der nogle ting, du skal være ekstra opmærksom på, og det er:

  • Rumopdelingen
  • Akustikken
  • Ventilationen
  • Temperaturen

I forhold til rumopdelingen er det vigtigt, at I placerer borde og stole rigtigt – det kommer naturligvis an på rummets form. Det er bare vigtigt, at I tænker over det. Det klart vigtigste er, at der skal være et ordneligt udsyn til lokalet skærm, uanset hvilken plads man får.

Et godt råd, til hvordan I skaber en god akustik, er, at omkring 15% af væggene skal være dækket med noget. Det giver den optimale akustik. Det findes ikke noget mere irriterende end ikke at kunne høre ordentligt til et møde pga. for meget ekko. Sørg for et godt indeklima ved enten at lufte ud regelmæssigt eller ved at have et godt ventilationssystem.  Forskning viser, at den optimale temperatur til møder er omkring de 21-22 grader.

Gode møbler og godt udstyr

Når man skal tilbringelangt tid i møderne, er det vigtigt, at der er god komfort i stolene – dog uden at de sender et uprofessionelt signal. Derudover skal I have et bord, som passer til stolenes højde, så de to ting stemmer overens.

Vigtigt med god belysning

Sidst men ikke mindst er det vigtigt med den rigtige belysning. Der må ikke være for mørkt, for så risiker I, at deltagerne bliver trætte og uoplagte. Den optimale belysning kommer ved naturligt lys, men det må selvfølgelig ikke give genskær i computerskærme.