Blomster til begravelse

Blomster er en meget gængs del af mange højtidelige lejligheder hvad end det er bryllup eller begravelse. Men der er også nogle helt specifikke blomsterkreationer, der gør sig gældende ved de forskellige lejligheder. Brudebuketten og knaphulsblomst selvfølgelig til brylluppet, og så er der alle de forskellige blomsterdekorationer, der gør sig gældende ved begravelsen. Læs med her hvis du gerne vil blive lidt kogere på de forskellige blomster til begravelse.

Kistepynt

Kistepynten er en blomsterdekoration fra kant til kant af kistens låg. Oftest er det de nærmeste, der sørger for denne pynt, hvorfra der også oftest er en kort, billede eller bånd med hilsen på fra de pårørende til den afdøde.

Båredekoration og bårebuket

Både båredekoration og bårebuket er blomster, der bliver lagt på gulvet foran eller omkring kisten. De adskiller sig fra hinanden ved at dekorationen blot er en større blomsterkreation end buketten. Begge to bliver lagt på kransepladsen eller gravstedet efter ceremonien.

Blomsterpuder

En blomsterpude fås i forskellige udformninger. Dog oftest i hjerteform hvor der er brugt blomsterhoveder til at udforme formen. Denne form for dekoration er lidt dyre, da der kun bruges blomsterhoveder til at lave dekorationen og ikke andet grønt. Men det er en rigtig smuk hilsen til begravelsen, hvor blomsterpuden kan placeres både på eller foran kisten.

Blomsterkranse

Blomsterkransen er meget karakteristisk som blomsterdekoration til begravelse. Den er oftest lidt billigere end blomsterpuden, fordi den også er sammensat af grønt og efeu foruden blomsterne.