CFD Beregning – hvad er det?

CFD-simulering

CFD-simulering, der står for Computational Fluid Dynamics, er et værktøj, der i høj grad bliver benyttet i forbindelse med at simulere en effekt af noget. Det kan bl.a. være inden for bygninger, elektronik, kedler, pumper og kølerum, hvor man bruger denne form for simulering i arbejdsprocessen for at finde ud af, om man har truffet de korrekte beslutninger i forhold til valg af teknik.

CFD-beregninger

En CFD-beregning bruges som tidligere nævnt i bygninger, hvor det er nødvendigt at fastlægge, hvordan temperatur og røg vil sprede sig i tilfælde af brand. Dette kan være dybt relevant i tilfælde af brand i forhold til hvor lang tid, at nogle bygningsdele vil opretholde sin bæreevne. Disse beregninger kan også være relevante at foretage for at undersøger hvilke alternativer i forhold til materialer, brandglad, døre osv., der er korrekte at vælge til den pågældende situation.

CFD-beregningerne gør det herved muligt at optimere de brandtekniske foranstaltninger, som en bygning skal være i besiddelse af, hvis uheldet er ude. Ved brug af denne form for beregning kan man også sikre, at få den rette mængde brandglas, hvilket sikrer, at man finder den bedste økonomiske løsning uden at skulle gå på kompromis med brandsikkerheden.