Det skal du vide om en undervognsbehandling

Derfor bør du bruge penge på vedligeholdelse af din bil
Ligesom dig selv skal din bil også passes og plejes. Derfor er det vigtigt at passe godt på din bil for at sikre en lang levetid og undgå dyre reparationer. Det er ganske enkelt billigere at vedligeholde en bil frem for at reparere den. Dine penge er derfor godt brugt på vedligeholdelse af din bil.

Én af de vigtigste ting at vedligeholde er bilens undervogn, da der ellers kan opstå problemer med rust og ødelæggelse. Det danske klima er nemlig hårdt mod din bils undervogn. Særligt vintermånederne, hvor der saltes på vejene, er hårde ved bilens undervogn, da salt og metal er en dårlig kombination.


Hvad indbefatter en undervognsbehandling?  
En undervognsbehandling beskytter din bils undervogn og hulrum mod rust. Før din bil tages i brug, bør du give den en undervognsbehandling. Desuden anbefales det, at din bil får en undervognsbehandling hvert andet til tredje år. Med regelmæssige undervognsbehandlinger af din bil vil udgifterne til reparationer kunne holdes på et minimum, og bilens levetid vil forlænges.
Der findes forskellige typer af undervognsbehandlinger. Ved en komplet undervognsbehandling behandles bilens undervogn, hjulkasser, hulrum og døre og beskyttes mod rust.
Ved en vedligeholdelsesbehandling behandles kun de områder på bilen, som trænger til behandling. En undervognsbehandling tager typisk et par dage, og i mellemtiden får du stillet en lånebil til rådighed. Det er svært at give en præcis pris på en undervognsbehandling, da prisen afhænger af den enkelte bils tilstand, samt størrelsen på bilen. Typisk koster en undervognsbehandling dog mellem 4.000 og 6.000 kroner.