Hvilke opgaver kræver en autoriseret elektriker?

Regler og love der skal overholdes

Ofte bliver der skabt forvirring omkring elarbejde: hvad må du selv udføre, og hvad kræver en autoriseret elektriker? For at svare på dette spørgsmål kræver det et indblik i nogle love og regler, der helst skal overholdes. I dette blogindlæg kan du kort læse om de mest basale opgaver, du selv må udføre, og hvilke opgaver, der kræver en autoriseret elektriker.

Hvilke opgaver kræver en autoriseret elektriker?

Alle former for nye elinstallationer skal foretages af en autoriseret elektriker, da andet ellers kan være farligt og livstruende. Hvis du skal have udvidet en nuværende elinstallation, så skal dette også foretages af en autoriseret. Alle former for elarbejde på gruppe- eller måletavler, er heller ikke noget, du selv må foretage dig, og skal du have et gennemgående eltjek, f.eks. i forbindelse med salg af hus, så skal dette også foretages af en autoriseret elektriker.

Hvad må du selv klare?

Ja, som forventet, så må du ikke klare det helt store på egen hånd. Men du er altid velkommen til at skifte din opvaskemaskine, hvis du er frisk på det, og tilslutning af hvidevarer og køleskab kan du også foretage på egen hånd. Monteringen af en ventilator kan du også selv klare, hvis du har mod på det, og du må også skifte en afbryder selv. Det er altså basale opgaver, du må udføre, så længer du føler dig sikker i det! Og er du nogensinde i tvivl: så kontakt din elektriker!