Hvorfor vælge tapetsering fremfor maling?

Det er blevet utroligt populært for tiden at omgive sig med farver i sit hjem og få præcist det udtryk frem, som kendetegner ens personlighed. Vi har set tendensen med at male en væg i stuen eller soveværelset i en anden farve end resten af væggene for at skabe lidt spræl i boligen. Men vidste du, at der findes så utroligt meget flot tapet, som vil gøre din bolig endnu mere unik? Det er ikke fordi du nu behøver at tapetsere hele din bolig, men efter du ser det store udvalg i mønstre og designs, kan det godt være, du får lyst alligevel.

5 gode råd til tapetsering i dit hjem

  1. Tag højde for din egen stil og vælg noget tapet, der passer sammen med resten af din boligindretning. Du kan nemt forelske dig i et mønster, der slet ikke passer til din bolig, så hav altid din egen stil in mente, når du vælger tapet.
  2. Gør det nemt for dig selv og køb gerne non-woven tapet, der er meget nemmere at sætte op end traditionelt tapet.  Derudover er det faktisk også væsentligt nemmere at tage ned den dag, du gerne vil have et andet udtryk på din væg.
  3. Køb nok tapetruller! Og tjek at dine ruller har samme tryknummer, så er du nemlig sikret at der ikke er nogen farveforskel på tapetet.  Hvis du har tapet i overskud, kan du altid tapetsere æsker, bruge det som hyldepapir eller måske endda returnere ubrugte ruller igen.
  4. Regn dit forbrug ud inden du går i gang med tapetseringen, så undgår du mindst muligt spild.
  5. Sørg for at din væg er helt glat. Tapetet vil nemlig ikke kunne sidde ordentligt fast på væggen, hvis den er ujævn.

Tapetsering i flere af boligens rum Du kan bruge tapet i flere af boligens rum, på alle væggene i et rum eller bare på én væg i et rum. Hvad end det er entre, børneværelse eller stue kan tapet være med til at få lige præcis det udtryk frem, som du ønsker. Hvis du ikke har mod på selv at kaste dig ud i tapetsering, kan du altid få hjælp af en professionel.