Låst ude? Få hjælp med nem og hurtig døroplukning

Mange af os kender oplevelsen af at stå uden for huset eller opgangen, og… hvor pokker er mine nøgler henne? Ja, det er ikke en helt fed følelse, men det sker desværre for tit for de fleste. Derfor kan det være en god ide at have en låsesmed tilkoblet, som kan hjælpe med oplukning af dine døre. Det er meget simpel; de har døgnvagt, så hvis du ringer, er de på vej. Inden de begynder med åbningen af døren, beder de dig først om et billed-id eller anden legitimation for at bekræfte, at det er din bopæl. Er den god nok, anvender vi en låsepistol eller slynge til at åbne døren. Fordelen er, at både døren og karme vil ende uskadte, da værktøjet kun kigger på selve låsen. Efter det kan du træde ind i din bolig og finde nøglen; velvidende at hvis det sker igen, har du altid den lokale låsemed til at hjælpe med oplukning af døren.

Vi kan godt genkende frustrationerne, når man ikke kan lukke sin dør op. Derfor har vi lavet en liste over scenarier, så du kan være tryg ved, at det er adfærd, der gælder for de fleste, samt hvornår du kan tage fat i låsesmeden, så du ikke ender forvirret:

  • Har du glemt nøglen og ved, at den ligger inden for: kald en låsesmed
  • Har du tabt nøglen et sted og er bange for, at nogle har stjålet den: kald en låsesmed og bed dem om oplukning af døren samt udskiftning af låsen.
  • Hvis du bor sammen med nogen, kan de om nødvendigt åbne op for dig. Dog kan det være problematisk, hvis de sover og har mobilen på lydløs. I dette tilfælde skal oplukningen af døren sikkert ske via en låsesmed.