Hvad skal jeg vide inden jeg bestiller nogen til at renovere mit badeværelse?

Vigtige refleksioner inden renoveringen af dit badeværelse

Det er altid vigtigt at reflektere grundigt, når du skal tage en beslutning. Forhåbentlig vågner du ikke op en dag og tænker, at du simpelthen bare skal renovere dit badeværelse med det samme. Det ville nok ikke være et så pænt resultat, og i længden fortryder du det måske. Hastværk er lastværk, som man nu siger. Så: grundig planlæggelse er nødvendigt, inden du renoverer dit badeværelse. Alt fra A til Z bør gennemtænkes og overvejes, sådan at du har en plan og en vision, du kan stå fast ved.

Hvilken slags faggruppe har du brug for?

Der mange forskellige faggrupper, du kan tage fat i, når du skal have renoveret dit badeværelse. Hvis du skal have skiftet gulv og mur, er det formentlig mureren du skal have fat i. VVS-installationer bør foretages af en autoriseret VVS’er, sådan at du ikke ender med en forkert konstruktion, der kan koste mange penge. Skal du have noget malet, kan du få fat i en maler, og skal der foretages nogle former for elinstallationer eller udvidelse af stikkontakter, bør du få fat i en elinstallatør eller elektriker.

Tips til badeværelset

Når du har planlagt dit badeværelse, bør du også have byggeregler i mente. Det kunne f.eks. være, at der skal mindst være 60 cm fri afstand foran toilettet, og at der mindst skal være 70 cm foran vasken og 20 cm til hver side. Et generelt tip er også, at du bør holde badeværelsets design simpelt og elegant, sådan at du både har funktionalitet og enkelthed. Det giver en let harmoni på badeværelset, som gør det et mere behageligt rum. Du kan også vælge vandbesparende løsninger ved renoveringen, og meget, meget mere, som du kan overveje ved renovering af badeværelset!