Guide til perfekte gardiner

Det kan være, du står i en situation og snart skal flytte, og derfor har brug for nye gardiner, men det kan også være, du blot ønsker at pifte dit nuværende hjem lidt op. Det kan også være, dine nuværende gardiner er for lysgennemtrængelige og du derfor søger et mindre gennemtrængeligt alternativ. Uanset hvad så kan det være lidt en jungle at kaste sig ud i gardinverden uden egentlig helt at vide, hvad man bør lede efter.

Nedenfor har vi samlet en håndfuld forskellige gardiner og beskrevet dem kort, og hvornår du bør vælge dem.

Rullegardiner

Denne løsning er budgetvenlig, diskret og meget populær. Derudover kan du vælge dem i alle regnbuens farver og ikke mindst er der et væld af designs, du kan vælge til dem.

Mørklægningsgardiner

Som det ligger lidt i navnet, så mørklægger denne type rummet. Udseendet på gardinet kan dog variere og kan være alt fra tykke rullegardiner til plisségardiner, så der er altså ikke tale om et bestemt udseende. Farven behøver heller ikke være mørk, men blot en, der holder lyset ude.

Lamelgardiner

Denne type gardiner er oplagt til det store vindue, der når helt til gulvet. Dette er desuden en fleksibel løsning, da lamellerne kan indstilles alt efter hvor meget lysindfald, du ønsker.

Plisségardiner

Er nok det mest klassiske gardin, og disse fylder ikke alverden, når du er trukket fra. Derudover er de nemme at rengøre og kan selvfølgelige også vælges i lige den farve, du foretrækker.

Persienner

Minder som udgangspunkt meget om lamelgardiner, men egner sig til mindre vinduer. Disse kan selvfølgelig også tilpasses efter din smag gennem valg af farver og print.