Paradentosebehandling i Lyngby

Hvad er paradentose?

Få behandlet paradentose i Lyngby hos Vores Tænder. Paradentose er en betændelsestilstand i tandkødet, der ofte skyldes ubehandlet tandkødsbetændelse. Det er enormt vigtigt at opdage paradentose i tide og få det behandlet, da bakterierne nemlig kan sprede sig til det underliggende væv i tandkødet. Derudover kan de også sprede sig til kæbeknoglen, og fortsætter det ubehandlet, begynder det med at nedbryde både tandkødsvæv og kæbeknoglen. Det resulterer i løse tænder, der på sigt falder ud. Hos Vores Tænder kan vi hjælpe med at behandle paradentose, inden det bliver helt galt!

Hvordan opstår paradentose?

Typisk opstår paradentose i 30-40-årsalderen, men det kan ramme uanset alderen. Jo længere tid bakterierne har haft til at sprede sig, jo mere alvorlig og aggressiv bliver tilstanden selvfølgelig. Derfor er det vigtigt at komme sygdommen i forkøb! Ofte skyldes sygdommen nemlig dårlig tandhygiejne, men andre grunde såsom arvelige gener, rygning, diabetes, stress eller nedsat immunforsvar kan også være skyldige. Da din tandsundhed er vores prioritet, anbefaler vi altid, at du passer tænderne ved at børste grundigt med god teknik og benytter dig af tandtråd, sådan at den mulige sygdom ikke bliver værre end den kan være!

Forebyg paradentose

Hvis en tidlige paradentose viser sig, hjælper vi selvfølgelig også på den forebyggende behandling. Udover dit eget initiativ i tandrensningen, så kan vi forebygge paradentose ved at udføre en grundig rensning af tænder og tandkød, der genskaber balancen i dit tandkød. Her kan vi f.eks. fjerne tandsten, rense tandkødslommer, pudse tænder og lave tandfyldninger mm. Er paradentosen mere fremskredende kan en meget grundige behandling blive nødvendig, i form af både tandrensning og mulig operation i tandkødet, hvor betændelsen er mere alvorlig. Bliver paradentosen alt for alvorlig uden tidligere forebyggende behandling, er det muligvis ikke muligt at beholde dine tænder, og derefter vil et tandimplantat blive nødvendig – sommetider skal alle tænder erstattes. Derfor anbefaler vi stærkt at tage sig grundigt af sine tænder, og få hjælp i god tid, sådan at paradentosen ikke bliver uhjælpelig.